درمان قطعی رفلاکس نوزاد با 8 روش

درمان قطعی رفلاکس نوزاد

سوزش معده و درد رفلاکس یا به اصطلاح بالا آوردن غذا را کم و بیش همه تجربه کرده ایم. اما رفلاکس نوزاد با بالا آوردن شیر اتفاق می افتد و با درد و سوزش همراه است. در این مقاله به درمان قطعی رفلاکس نوزاد میپردازیم اما لازم است بدانید درمان نکردن رفلاکس نوزاد ممکن است باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلفی شود. پس توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

درمان قطعی رفلاکس نوزاد

قبل از آنکه بدانید درمان قطعی رفلاکس نوزاد چیست باید مفهوم ریفلاکس یا رفلاکس را بدانید. رفلاکس نوزاد به برگشت غذا از معده به مری میگویند که عمدتا طبیعی است و نمیتواند منجر به مشکل بزرگ تری شود. اما ممکن است رفلاکس نوزاد به همراه بالا آوردن شدید اسید معده همراه باشد که بی نهایت برای نوزاد رنج آور است و بهتر است درمان شود. اگر نوزاد شما بعد از خوردن شیر، غذا را برمیگرداند، استفراغ و سرفه های مکرر و مزمن دارد و یا رشد ضعیف و مدفوع خونی دارد بدانید که نوزادتان به رفلاکس معده دچار شده است.

اگر نوزاد بالای 12 تا 14 ماه دچار مشکل رفلاکس باشد باید سریعا نسبت به درمان قطعی رفلاکس معده اقدام کرد چراکه مشکل رفلاکس نوزاد به بیماری رفلاکس نوزاد تبدیل شده است و خارج از حالت طبیعی میباشد. در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم با یک مشاور تغذیه کودک صحبت کنید.

علائم رفلاکس نوزاد چیست؟

علائم رفلاکس نوزاد چیست؟
علائم رفلاکس نوزاد چیست؟

زمانی که نوزاد شیر میخورد ماهیچه ای به نام اسفنکتر در قسمت پایینی مری وجود دارد که بین مری و معده به عنوان یک درچه قرار دارد. بعد از هر بلعیدن نوزاد ماهیچه اسفنکتر شل میشود تا غذا از مری وارد معده شود. این عضله به طور طبیعی باید حالت بسته داشته باشد و فقط موقع بلعیدن شل شود تا بتواند از بازگشت غذا از معده به مری جلوگیری کند. اما اگر این عضله ضعیف و شل باشد بازگشت غذا از معده به مری خیلی راحت اتفاق می افتد و نوزادان دارای رفلاکس معده به ضعیف بودن این عضله دچار هستند. اکنون ببینیم علائم رفلاکس نوزاد چه در حالت ساده و چه در حالت شدید چیست؟

شایع ترین علائم رفلاکس نوزاد

  1. بازگشت غذا و بالا آوردن شیر با فشار به طور مکرر
  2. دل درد
  3. ضعیف و لاغر شدن در اثر بالا آوردن مکرر
  4. غذا نخوردن یا کم غذا خوردن نوزاد
  5. گریه های طولانی بدون دلیل پزشکی خاصی
  6. بعد از خوردن غذا پشت کودک حالت کمانی و به اصطلاح قوز دار میشود
  7. سرفه زیاد
  8. کودک نمیتواند ببلعد
  9. سینه نوزاد خس خس میکند
  10. نوزاد در تنفس مشکل پیدا میکند
  11. خون در مدفوع وجود دارد
  12. مایع زرد رنگی را تف میکند
  13. مشکل در خوابیدن نوزاد
  14. سکسکه و آروغ بیش از حد

نکته : باید بدانید علت اصلی رفلاکس در نوزادان به دلیل آن است که سیستم گوارش آنها هنوز نارس است و به حد کافی رشد نکرده و در اکثر نوزادان بعد از 1 سالگی این موضوع برطرف میشود.

همانطور که میبینید رفلاکس معده نوزاد به دلیل یکسری علائم میباشد که اگر نتوانید به موقع نسبت به درمان قطعی رفلاکس نوزاد اقدام کنید ممکن است کودک با مشکلات تنفسی و رشد ضعیف مواجه شود که تا بزرگسالی همراه کودک خواهد بود. بنابراین عوارض درمان نکردن رفلاکس نوزاد را جدی بگیرید.

درمان خانگی رفلاکس نوزاد (8 روش معجزه آسا)

درمان خانگی رفلاکس نوزاد چیست؟
درمان خانگی رفلاکس نوزاد چیست؟

علائم رفلاکسی که در بالا گفته شد ممکن است باعث ناراحتی و نگرانی شما شده باشد اما باید بگویم با تغییر شیوه شیر خوردن نوزاد میتوانید تا حد بسیاری از وجود این علائم در نوزاد خود جلوگیری کنید. شما با انجام یکسری کارها میتوانید از بازگشت اسید معده کودکان جلوگیری و مراقبت کنید. اگر کودکتان سالم است و به خوبی رشد میکند لازم نیست نگرانی از بابت رفلاکس معده نوزاد داشته باشید چون به مرور زمان این مشکل کم اهمیت برطرف خواهد شد. اما اگر باعث عدم رشد کافی کودک شده است به دنبال درمان قطعی رفلاکس نوزاد باشید. در هر صورت بهتر است برای جلوگیری از رفلاکس نوزاد کارهای زیر را انجام دهید:

1- خواباندن درست نوزاد

برای جلوگیری از برگشت غذا از معده به مری نوزاد سعی کنید زیر سر نوزاد خود بالشتی بگذارید یا تا 30 درجه زاویه تخت را بالا قرار دهید تا بالاتنه نوزاد در حالت بالاتر قرار بگیرد و جاذبه نگذارد محتویات درون معده نوزاد به بالا منتقل شود. در حالت خوابیده به نوزاد شیر ندهید و سعی کنید در حالت نشسته قرارش دهید. بعد از شیر دادن هم درجا نوزاد را نخوابانید و اجازه دهید تا 30 دقیقه به همان حالت نشسته قرار بگیرند تا از بالا آوردن نوزاد جلوگیری کنید.

2- افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم هر وعده

زمانی که شکم کودک پر باشد احتمال بالا آوردن زیاد است. سعی کنید به یکدفعه شکم کودک خود را از شیر و غذا پر نکنید و زمان های غذا دادن را با تعداد وعده های غذایی افزایش دهید. در کل هم بهتر است هر زمانی که کودک گرسنه بود به او شیر دهید.

3- شیشه شیر و پستانک به درستی انتخاب شوند

اگر به نوزاد خود از طریق پستانک و شیشه شیر غذا میدهید باید توجه داشته باشید که پستانک به اندازه دهان کودک باشد چرا که اگر بزرگتر باشد ممکن است کودک هوای زیادی به همراه شیر ببلعد که باعث رفلاکس خواهد شد. از طرفی سوراخ شیشه شیر به اندازه مناسب مناسب باشد و زیادی گشاد نباشد که خدای نکرده منجر به خفه شدن نوزاد شود.

4- حتما کودک آروغ بزند

آروغ زدن کودک بعد از هربار شیر خوردن باعث میشود علائم رفلاکس نوزاد کاهش یابد. اگر از سینه مادر تغذیه میکند بعد از هر بار عوض کردن سینه اینکار انجام شود.

5- تغییر رژیم غذایی مادر

اگر به فرزند خود شیر میدهید و کودک شما به رفلاکس دچار است برای درمان قطعی رفلاکس نوزاد سعی کنید مواد غذایی حاوی کافئین، شکلات و سیر را از رژیم غذایی تا مدتی حذف کنید چرا که این مواد سبب افزایش رفلاکس نوزاد خواهد شد. گاهی هم ممکن است تا مدتی مواد لبنی و تخم مرغ را هم کنار بگذارید.

6- بدور از استرس به کودک خود شیر دهید

داشتن محیط استرس زا برای غذا خوردن هم در بزرگسالان و هم در کودکان و نوزادان میتواند سبب سوزش سر معده و بالا آوردن اسید معده هنگام غذا خوردن شود. سعی کنید به هنگام شیر دادن به نوزاد خود در محیطی آرام این کار را انجام دهید.

7- از پوشاندن لباس تنگ برای نوزاد خودداری کنید

کودکی که شیر میخورد نباید فشاری بر روی شکم خود احساس کند. چرا که این فشار ممکن است به برگرداندن غذا از معده به مری کمک کند که این خیلی بد است.

8- کمک گرفتن از متخصص رفلاکس نوزاد

در بالا به درمان خانگی رفلاکس نوزاد پرداختم. اما اگر دیدید علائم نوزاد شما خیلی وخیم است و بیش از حد گریه و زاری میکند به شما کمک گرفتن از متخصص رفلاکس نوزاد را پیشنهاد میکنیم. کسی که بتواند با آموزش و مشاوره درست، شما را از این نگرانی رها کند. اگر مایلید این آموزش ها را برای همیشه داشته باشید و به رشد کودک خود کمک کنید میتوانید آموزش های زیر را مشاهده کنید :

جمع بندی درمان قطعی رفلاکس نوزاد:

در مقاله درمان قطعی رفلاکس نوزاد به معرفی رفلاکس نوزاد، علت و علائم رفلاکس نوزاد، روش های درمان قطعی رفلاکس نوزاد و معرفی متخصص و مشاوره رفلاکس پرداختیم. اگر با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنید و نگرانید به شما خواندن مقاله درمان قطعی رفلاکس نوزاد را پیشنهاد می کنیم.

عوارض درمان نکردن رفلاکس نوزاد چیست!؟

عوارض درمان نکردن رفلاكس در اطفال ممكن است باعث استفراغهاي مکرر، سرفه شدید و مشكلات مربوط به تنفس و گوارش شود.

آیا درمان رفلاکس نوزاد بدون دارو ممکن است؟

بله – یک سری درمان های خانگی برای درمان رفلاکس نوزاد از قبیل نحوه خواباندن – شیردهی مناسب و.. وجود دارد که در این صفحه به صورت کامل در مورد آنها توضیح داده ایم.

علائم رفلاکس نوزاد 2 ماهه چیست؟

در صورتی که وزن نوزاد ثابت بماند و تغییری نکند – نوراد میلی به غذا خوردن نداشته باشد – در مطفوع نوزاد خون مشاهده شود – نوزاد به سختی نفس بکشد و مشکل تنفسی داشته باشد – استفراغ او در 6 ماهگی یا کمی دیرتر شروع شود – نوزاد استفغراف کند و محتویات درون معده او به بیرون پرتاب شود و ..

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + نوزده =