مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی [10 نکته حیاتی]

همه چیز در مورد مراقبت های قبل و بعد از واکسن 2 ماهگی

مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی یکی از دغدغه های مادرانی است که باید واکسن پنچ گانه دو ماهگی نوزاد خود را بزنند و دوست ندارند کوچکترین درد و رنجی برای نوزادشان اتفاق بیافتد. به همین جهت در این مقاله تصمیم گرفتم همه چیز در مورد مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی را به شما مادران عزیز توضیح دهم که بدانید مراقبت های قبل و بعد از واکسن 2 ماهگی چیست و چه کاری باید انجام شود که کودک کمترین درد و ناراحتی را تجربه کند.

مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی

تا انتهای مقاله مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی با من همراه باشید تا مهمترین نکات حیاطی در رابطه با پایین آوردن تب نوزاد بعد از واکسن دو ماهگی ، سرفه بعد از واکسن دو ماهگی ، شیر نخوردن بعد از واکسن دو ماهگی و نکات مهم از این قبیل را باهم بررسی کنیم و راه حل هایی برای پیشگیری از این مشکلات را بررسی کنیم.

واکسن دو ماهگی چیست و چه فایده ای برای کودک دارد؟

قبل از آنکه بخواهم در مورد مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی صحبت کنم باید بگویم واکسنی که در 2 ماهگی به ران نوزاد شما زده میشود چیست و در مقابل چه بیماری هایی میتواند نوزاد را ایمن کند. واکسن دو ماهگی نوزاد که به عنوان دومین مرحله از واکسیناسیون کودک بعد از به دنیا آمدن به ناحیه خارجی ران نوزاد زده میشود واکسن پنج گانه یا واکسن پنتاوالان نام دارد. در واکسن دو ماهگی قرار است نوزاد از بیماری های تهدید کننده مثل کزاز، فلج اطفال، سیاه سرفه، دیفتری، هپاتیت B، آنفولانزا نوع B، منژیت، ذات الریه و عفونت گوش و خیلی بیماری های دیگر محافظت شود.

واکسن دو ماهگی در برابر چه بیماری هایی مقاوم است؟

انواع واکسن دو ماهگی چیست و دربرابر چه بیماری هایی مقابله میکنند؟
انواع واکسن دو ماهگی چیست و دربرابر چه بیماری هایی مقابله میکنند؟

واکسن دو ماهگی شامل واکسن پنج گانه ترکیبی از واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز و سیاه سرفه) و هپاتیت B و آنفولانزا نوع B و فلج اطفال خوراکی است که هر کدام برای محافظت از بیماری های کشنده ای که ممکن است نوزاد را درگیر کند استفاده میشود.

  • دیفتری بیماری خطرناک و کشنده ای است که میتواند سبب نارسایی قلب و مشکلات تنفسی شود و گلو نوزاد را درگیر میکند. به همین دلیل اگر واکسن آن زده نشود میتواند تا حد زیادی خطر آفرین باشد. به طوری که در گذشته اگر واکسن دیفتری برای کودک زده نمیشد و نوزاد درگیر این بیماری بود، نوزاد فوت میکرد.
  • کزاز هم یک نوع باکتری بسیار کشنده است که در هر جایی ممکن است وجود داشته باشد.این نوع باکتری میتواند از طریق یک خراش نازک هم وارد بدن شما شود. بعد از وارد شدن به بدن میتواند سمی را تولید کند که باعث فلج عضلانی شود.
  • بیماری سیاه سرفه همانطور که از نام آن مشخص است مربوط به سرفه های شدیدی میشود که نفس کشدن را سخت میکند. بیماری سیاه سرفه ممکن است از کسانی که این واکسن را دریافت نکرده اند هم به نوزاد منتقل شود.
  • هموفیلوس یا آنفلوانزا نوع Bاز نوزاد در برابر بیماری هایی مثل منژیت، ذات الریه و عفونت گوش مراقبت میکند و ویروس هپاتیت ب هم میتواند به کبد نوزاد آسیب بزند.

نکات مهم مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی که باید بدانید!

نکات مهم مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی
نکات مهم مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی

تا به اینجا در یافتیم که نزدن واکسن دوماهگی چقدر میتواند خطر آفرین باشد. این حالت فقط برای واکسن دو ماهگی نیست و برای هر واکسنی وجود دارد. نزدن هر واکسنی در موعد مقرر ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد که جبران پذیر نباشد. بنابراین حتما با پزشک معالج خود از بدو تولد نوزاد تا زمان رشد کودک خود و واکسن هایی که باید بزند همراه باشید. اما در هر صورت باید بدانید واکسن زدن ممکن است عوارضی مثل تب، درد و سوزش و بی قراری هایی را به همراه داشته باشد که باید در مورد برطرف کردن این علائم اطلاعاتی داشته باشید. اکنون به سراغ نکات مهم مراقبت های قبل و بعد از واکسن 2 ماهگی میروم :

  1. قبل از واکسن 2 ماهگی باید واکسن ها مربوطه به بدو تولد را حتما زده باشید.
  2. قبل از تزریق واکسن دو ماهگی سعی کنید حواس نوزاد شیر خوار خود را پرت کنید. آرام صحبت کنید، آرام اواز بخوانید، تماس پوستی برقرار کنید و نوزاد خود را نوازش دهید.
  3. اگر نمیدانید قبل از واکسن دو ماهگی چه باید کرد آیا میشود استامینوفن به نوزاد داد یا خیر باید بگویم اینکار را انجام ندهید و به کودک خود قبل از تزریق واکس استامینوفن ندهید. اگر بدهید ممکن است کودک بیحال شود و نمیتوانید تشخیص دهید بیحالی کودک بعد از تزریق واکسن کی اتفاق افتاده است.
  4. بعد از تزریق واکسن اگر کودک تب داشت که در اکثر اوقات این اتفاق برای هر نوزادی می افتد میتوانید به نوزاد خود قطره استامینوفن بدهید. طبق تجویز پزشک هر 4 یا 6 ساعت به اندازه دو برابر وزن کودک خود قطره استامینوفن بدهید تا زمانی که تب کودک قطع شود. اگر تب قطع نشد حتما به پزشک خود اطلاع دهید. (اصلا از آسپرین استفاده نکنید)
  5. در روز اول یا 24 ساعت اول بعد از تزریق واکسن دو ماهگی نوزاد خود از کمپرس سرد استفاده کنید یا محل تزریق را با استفاده از حوله سرد خنک نگه دارید و مرتب عوض کنید. به هیچ عنوان از یخ برای این کار استفاده نکنید. از کمپرس سرد برای کاهش التهاب و تورم استفاده میشود.
  6. در روز دوم یا 24 ساعت دوم بعد از تزریق واکسن اینبار از کمپرس گرم استفاده کنید. دقت داشته باشید حوله ای که استفاده میکنید خیلی گرم و داغ نباشد و طولانی هم استفاده نکنید و باعث نشود تب نوزاد بیشتر شود.
  7. حتما از لباس های گشاد و خنک برای نوزاد استفاده کنید. لباس های تنگ میتواند موجب آزار کودک شود.
  8. حتما به کودک خود به صورت مرتب شیر بدهید زیرا تب نوزاد موجب کم آبی بدن میشود و برای رفع کمبود آب بدن نوزاد باید به او شیر داد.
  9. راهکار دیگری که میتوان برای پایین آوردن تب نوزاد استفاده کرد سعی دمای اتاق زیاد گرم نباشد و با عوض کردن هوا، اتاق را خنک نگه دارید.
  10. حتما کودکتان را بعد از تزریق واکسن نوازش کنید، کودک با شنیدن صدای مادر درد واکسن را کمتر حس میکند و آرام میشود.

نکته: اگر کودک شما قبل از واکسن دو ماهگی سرمای خفیف و تب ملایمی داشته باشد میتواند واکسن دو ماهگی را دریافت کند و باز هم بهتر است با پزشک معالج در میان بگذارید.

خلاصه کلام:

در این مقاله همه چیز درمورد مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی که مادر باید برای نوزاد انجام دهد تا تب و تورم ناشی از تزریق واکسن کاهش پیدا کند گفته شده است. همچنین در مورد بیماری های که ممکن است با نزدن واکسن دوماهگی نوزاد را در خطر مرگ قرار دهد گفته شده است و اگر دیدید علائمی مثل تب شدید، گریه و ناله طولانی نوزاد، اسهال و استفراغ برای نوزاد بعد از تزریق واکسن دو ماهگی ایجاد شده است حتما با پزشک معالج در میان بگذارید.

امتیاز دهید بهpost

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 1 =